Rapportage hulp


Project administratie voor subsidies en fiscale regelingen

Vrijwel elke subsidie, voucher of fiscaal (subsidie) voordeel kent een vorm van verplichte project administratie. Voor veel ondernemers vormt dit een extra obstakel om gebruik te maken van de regelingen die er zijn. Zonde, want de financiele voordelen wegen vaak heel goed op tegen de nadelen. 

Waar het vaak mis gaat is bij discipline om alles bij te houden en gebrek aan focus hierop, omdat het niet de core business van het bedrijf is. Dat is logisch, want u wilt zich richten op wat u het liefste doet: het ondernemen.

Wij begeleiden ondernemers bij het opzetten en bijhouden van de projectadministratie. Hierdoor komt u niet voor vervelende verrassingen te staan bij een eventuele audit of controle. Heeft u problemen met uw project administratie of kunt u wel wat hulp en ondersteuning gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over wat we voor u kunnen doen.Energie besparingsverplichting en de informatieverplichting

De overheid verplicht instellingen en bedrijven om alle energiebesparende maatregelen die zich in 5 jaar terugverdienen, uit te voeren. Dit heet de energiebesparingsverplichting. Deze verplichting staat los van hoe energie wordt opgewekt. Het gaat hierbij om bedrijven en instellingen die vallen onder de categorie middelgrote energie verbruiker en grootverbruiker:

  • Middelgrote energieverbruik: elektriciteitsverbruik van 50.000 kWh tot 200.000 kWh of een jaarlijks verbruik van aardgasequivalenten van 25.000 m3 tot 75.000 m3.
  • Grootverbruikers van energie: elektriciteitsverbruik van minimaal 200.000 kWh of een jaarlijks gebruik van aardgasequivalenten van minimaal 75.000 m3.

Uitgezonderd zijn glastuinbouw, ETS-ondernemingen, Type C inrichtingen, MJA3 bedrijven en de klein verbruikers (zie hier voor uitgebreide informatie over uitzonderingen)

Als u onder de middelgrote of grootverbruikers valt, bent u verplicht bij RVO te rapporteren welke energiebesparende maatregelen u al heeft genomen en welke u gaat nemen. Het gaat om maatregelen uit de lijst van erkende maatregelen energiebesparing. Informatie over deze lijst vindt u hier. U kunt via de wet-checker van RVO controleren of u onder de energiebesparingverplichting valt.Advies en begeleiding

Foodcell begeleidt u bij het voldoen aan uw rapportage verplichting voor de energiebesparing richting RVO. Elke vier jaar moet u aan deze informatie verplichting voor energiebesparing voldoen. Uw gemeente controleert de inhoud van uw rapportages en de voortgang van het nemen van de door u gekozen maatregelen. Om zeker te weten dat u aan alle verplichtingen voldoet kunnen wij u begeleiden bij het opstellen van uw rapportages, het aanvragen van relevante subsidies en fiscale voordelen en adviseren bij controles.Subsidie voor energiebesparing

Veel van de maatregelen die u verplicht bent te nemen vanuit uw energie besparingsverlichting vallen onder een of meerdere subsidie regelingen. Foodcell begeleidt u bij uw rapportage verplichting en geeft strategisch advies over welke regelingen voor uw onderneming het beste passen. Hierdoor kunt u de financiële druk op uw organisatie verminderen en maximaal rendement halen uit alle fiscale regelingen en subsidies die er zijn.

Energie subsidies die u hiervoor kunt inzetten zijn EIA, MIA/VAMIL, marktintroductie energie innovaties, SDE+, ISDE. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie geven wij u maatwerk advies en passende begeleiding bij het aanvragen van de diverse subsidie regelingen.

Wilt u meer weten, neem dan contact op via 040 - 7872817.Subsidies voor:

Innovatie en ontwikkeling

Energie en duurzaamheid

Scholing en arbeid

Agrifood

Export

Overig

Geïnteresseerd?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

Contact

Nieuwsgierig geworden of toch nog aan het twijfelen? Maak een (online) afspraak. Dat is snel geregeld, vrijblijvend en u weet gelijk of het past of niet.

U kunt ons bereiken op nummer 040-7872817 of via email adres

Bedrijfsgegevens
Foodcell ®
KvK nummer 72495146

Adres:
Mackaylaan 30
5631NL Eindhoven


Eerste Hulp Bij Subsidie-administratie

Vraag nu een gratis online-consult Eerste Hulp Bij Subsidie-administratie aan bij onze ervaren adviseurs. Ook als u nu nog geen klant bent.

favicon Praktische tips voor elke ondernemer
favicon Gratis download van ons format voor uren administratie
favicon Maandelijkse update over subsidie kansen en administratie

Twijfel niet langer! Tientallen ondernemers die opzien tegen hun subsidie administratie hebben we hiermee al vooruit geholpen.

© Foodcell Subsidie Advies - Website: Van Dongen Design