Skip to main content

Innovatie en R&D subsidie


Innovatie en ontwikkeling

Voor ondernemers die investeren in innovatie en R&D zijn er verschillende subsidies om project- of investeringskosten te beperken. Belangrijke vragen hierbij zijn:

 • Wat wilt gaan ontwikkelen en in welke fase zit u?
 • Ontwikkelt u alleen of vanuit een samenwerking?
 • Wat is uw financiële behoefte en van welke regelingen maakt u eventueel al gebruik?

Foodcell is gespecialiseerd in het schrijven van succesvolle subsidie aanvragen voor ondernemers uit alle sectoren. Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft en hoe het werkt? Bel ons voor een korte kennismaking.WBSO subsidie

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelwerk) is bedoeld voor het stimuleren van innovatie binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Het geeft u recht op vermindering van uw loon afdracht als u zelf tijd en geld besteed aan R&D. Hierdoor is het voor veel technisch innovatieve ondernemers een interessante regeling, vooral omdat de WBSO (naast een patent) toegang biedt tot de Innovatiebox.

Foodcell begeleidt ondernemers bij het aanvragen van de WBSO, maar ook bij het vast leggen van de verplichte administratie tot aan een eventuele controle.

Wilt u zeker weten dat uw projecten worden goedgekeurd en uw administratieve last minimaal is? Neem dan contact met ons op, wij helpen u verder.MIT Topsectoren

De MIT regeling (MKB innovatiestimulering Regio en Topsectoren) stimuleert innovatie bij MKB'ers binnen de topsectoren. Het gaat om de volgende subsidiemogelijkheden:

 • Haalbaarheidsproject
 • Kennisvoucher
 • R&D samenwerkingsproject
 • Innovatiemakelaar
 • Netwerkactiviteiten

Ook cross-overs tussen de verschillende topsectoren zoals Agri&food en Hightech systemen en materialen kunnen gebruik maken van de MIT subsidieregeling.KIA Circulaire Economie

De KIA CE (Kennis en Innovatie Agenda Circulaire Economie) stimuleert bedrijven om experimentele en industriele onerzoek te doen. Het doel is circulaire prodcucten te ontwikkelen die uiterlijk in 2033 de markt op kunnen gaan.

 • Technisch onderzoek en ontwikkeling van nieuwe, verbeterde of goedkopere circulaire producten
 • Onderzoek naar gedrag van consumenten of bedrijven om tot nieuwe verdienmodellen te komen
 • Een combinatie van deze twee

De max subsidie is 500.000Subsidie advies en begeleiding

Wij zijn een full-service subsidie adviesbureau, wat inhoud dat wij onze klanten begeleiden bij het gehele traject van vooraanmelding voor subsidies, tot aan eventuele eindrapportages. Ook begeleiden we u bij eventuele audits of andere controles.
Daarnaast behoort ondersteuning bij het opzetten en bijhouden van uw subsidie administratie tot de mogelijkheden.

Voor elke subsidieregeling geldt dat er scherp gekeken moet worden naar de regels voor overheidssteun. Dat betekent dat er regels zijn voor het stapelen van subsidieregelingen. Wij onderzoeken wat voor u de beste subsidie strategie is, zodat u maximaal kunt profiteren zonder veel gedoe.


Meer subsidie voor Innovatie

Zowel Nationaal en Europees als regionaal zijn er diverse subsidie regelingen voor innovatieve ondernemers die investeren in research & development. 

Hierboven hebben we enkele kort uitgewerkt om een beeld te geven de mogelijkheden. 

Zelf bezig met innovatie of productontwikkeling? Neem contact op dan zoeken we een passende subsidie.Contact


Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op via

040 - 787 2817 of