Informatie duurzaam boeren


Informatie duurzaam boeren

Agrarisch ondernemers investeren steeds meer in innovatief en duurzaam ondernemen.

Landbouwers die duurzamer en toekomstbestendiger willen boeren kunnen informatie inwinnen op de website van RVO over de volgenden drie hoofdonderwerpen:

  1. Ruimte voor natuur
  2. Innovatieve veehouderij
  3. Duurzaam met energie

Want investeren in duurzame landbouw klinkt goed, maar de vraag is of u die investeringen ooit terugverdient. U wilt de juiste keuzes maken voor een gezonde toekomst van uw boerenbedrijf. De Kringlooplandbouwscan kan u helpen bij het maken van die keuzes. Ga hiervoor naar Regelhulpenvoorbedrijven.nl.

Waarom is duurzaam boeren belangrijk?

Landbouwbedrijven werken veel met stikstof, want het is de belangrijkste voedingsstof voor planten. Daarom wordt stikstof vaak gebruikt bij het bemesten van de grond. Een deel van die stikstof komt in de vorm van ammoniak in de lucht terecht, die vervolgens weer neerdaalt op de grond. Soms ook op kwetsbare natuurgrond.

De ammoniak 'verrijkt' de bodem. Dat klinkt positief. Maar zeldzame planten die het best leven op voedselarme grond, verliezen het van planten die van voedselrijke grond houden. Hierdoor verdringt de brandnetel de zeldzame orchidee bijvoorbeeld. Dieren en insecten die van deze zeldzame planten leven, verdwijnen hierdoor ook.

Hierdoor verandert onze natuur, leefomgeving en klimaat. We moeten daarom op zoek naar duurzame en toekomstbestendige verdienmodellen. Op een manier die ook past bij uw landbouwbedrijf. Bijvoorbeeld door minder uitstoot van stikstof en meer ruimte voor natuur.Informatie en subsidies voor duurzaam boeren

Informatie Duurzaam boeren

Om boeren hierbij te ondersteunen heeft RVO informatie over duurzaam boeren bij hier elkaar verzameld en overzichtelijk gebundeld, zodat u gemakkleijker uw weg naar een meer duurzame landbouw kunt vinden. Hier vindt u ook informatie over mogelijke subsidies die u hierbij kunnen helpen. Wilt u meer weten over deze subsidies, of wilt ontzorgd worden bij het aanvragen ervan? Onze adviseurs staan klaar om u verder te helpen, zodat u kunt blijven doen wat u het liefste doet: boeren!

Voor meer informatie kunt u ons bellen op 040-7872817 of emailen op .Geïnteresseerd?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

Contact

Nieuwsgierig geworden of toch nog aan het twijfelen? Maak een (online) afspraak. Dat is snel geregeld, vrijblijvend en u weet gelijk of het past of niet.

U kunt ons bereiken op nummer 040-7872817 of via email adres

Bedrijfsgegevens
Foodcell ®
KvK nummer 72495146

Adres:
Mackaylaan 30
5631NL Eindhoven


Eerste Hulp Bij Subsidie-administratie

Vraag nu een gratis online-consult Eerste Hulp Bij Subsidie-administratie aan bij onze ervaren adviseurs. Ook als u nu nog geen klant bent.

favicon Praktische tips voor elke ondernemer
favicon Gratis download van ons format voor uren administratie
favicon Maandelijkse update over subsidie kansen en administratie

Twijfel niet langer! Tientallen ondernemers die opzien tegen hun subsidie administratie hebben we hiermee al vooruit geholpen.

© Foodcell Subsidie Advies - Website: Van Dongen Design