Scholing en arbeid


Scholing en arbeid

Voor ondernemers die investeren in hun eigen personeel of nieuwkomers willen interesseren in de techniek bestaan er diverse subsidie mogelijkheden om project- of investeringskosten te beperken. Belangrijk vragen hierbij zijn:

  • Gaat het om scholing van personeel of het verhogen van hun inzetbaarheid?
  • Waar bestaan uw activiteiten op dit gebied uit?
  • Wat is uw financiële behoefte en van welke regelingen maakt u eventueel al gebruik?

Omdat elk bedrijf anders is, is ons advies altijd maatwerk passend bij uw specifieke project en situatie.

Binnen ons netwerk brengen wij ondernemers en bedrijven met elkaar in contact en zoeken we continue naar kansen en mogelijkheden voor ondernemers.MKB Idee

Met de MKB Idee regeling wil de overheid MKB bedrijven ondersteunen bij het investeren in scholing voor bestaand en toekomstig personeel. De projecten moeten belemmeringen voor scholing wegnemen en vergoedt 100% van de projectkosten:

  • Investeringen om te zorgen voor meer technisch opgeleid personeel
  • Investeringen in menselijk kapitaal met het oog op digitalisering
  • Investeringen in menselijk kapitaal met het oog op de klimaat- en energietransitie

De subsidie is uitdrukkelijk niet bedoelt voor het financieren van opleidingen trainingen op zich, maar op het vergemakkelijken van en toegankelijk maken van opleidingsmogelijkheden. Overheid subsidie kan u begeleiden bij de aanvraag en de toesting of uw idee aansluit bij de voorwaarden van deze zeer gunstige subsidie regeling.

ESF duurzame inzetbaarheid

De ESF regeling voor duurzame inzetbaarheid (Europees Sociaal Fonds) ondersteunt bedrijven die investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Binnen de ESF DI regeling kunt u kiezen voor twee opties, inwinnen van advies met implementatieplan of het begeleiding bij het uitvoeren van een implementatieplan, binnen de volgende thema's:

  • het bevorderen van gezond en veilig werken, zoals gezondere leefstijl, minder stress en minder ongewenst gedrag
  • het versterken van een leercultuur, hier valt ook onder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden
  • verbeteren van de interne mobiliteit, inspelen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het vergroten van het ondernemerschap
  •  het invoeren van een flexibele werkcultuur, inclusief het invoeren van flexibele arbeidstijden
Het EFS DI programma kent meerdere aanvraag rondes per jaar. Onze adviseurs kunnen u informeren over de actuele mogelijkheden.
Geïnteresseerd?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

Contact

Nieuwsgierig geworden of toch nog aan het twijfelen? Maak een (online) afspraak. Dat is snel geregeld, vrijblijvend en je weet gelijk of het past of niet.

Wij zijn bereikbaar op nummer

040-7872817 of via

Bedrijfsgegevens
Foodcell ®
KvK nummer 72495146


Eerste Hulp Bij Subsidie-administratie

Vraag nu een gratis online-consult Eerste Hulp Bij Subsidie-administratie aan bij onze ervaren adviseurs. Ook als je nog geen klant bent.

favicon Praktische tips voor elke ondernemer
favicon Gratis download van ons format voor uren administratie
favicon Maandelijkse update over subsidie kansen en administratie

Twijfel niet langer! Tientallen ondernemers die opzien tegen hun subsidie administratie hebben we hiermee al vooruit geholpen.

© Foodcell Subsidie Advies - Website: Van Dongen Design