Skip to main content

Project-administratie


Subsidies en de verplichte project administratie

Vrijwel elke subsidie, voucher of fiscaal (subsidie) voordeel kent een vorm van verplichte project administratie. Voor veel ondernemers vormt dit een extra obstakel om gebruik te maken van de regelingen die er zijn. Zonde, want de financiele voordelen wegen vaak heel goed op tegen de nadelen. 

Waar het vaak mis gaat is bij discipline om alles bij te houden en gebrek aan focus hierop, omdat het niet de core business van het bedrijf is. Dat is logisch, want u wilt zich richten op wat u het liefste doet: het ondernemen.

Maar uw financiele voordeel uit dit soort regelingen biedt u wel de ruimte om precies dat te doen. Innovatie gaat meestal voor de verdiensten uit en ook het investeren in uw personeel betaald zich pas in de toekomst terug. Het is dan ook belangrijk om uw administratiedruk zo laag mogelijk te houden. Dit kan door uw processen anders in te richten. Vaak wordt al veel data vastgelegd en verzameld zonder dat men zich daarvan bewust is. Denk aan overleggen waar aantekeningen van gemaakt worden. Testrapporten die opgeleverd worden of foto's en video's die gemaakt worden ter ondersteuning van uw eigen innovatie traject. Ook technische tekeningen worden vaak bewaard en binnen de ICT is werken zonder een versie beheersysteem bijna niet meer te doen. Het is dan ook belangrijk goed advies in te winnen over welke eisen aan uw project administratie worden gesteld en hier bij aanvang slim mee om te gaan.Begeleiding project administratie

Ziet u toch op tegen het opzetten of bijhouden van uw project administratie? Dan kunnen wij u helpen. De adviseurs van Foodcell hebben ruime ervaring met het opzetten van een gedegen uren- en projectadministratie. Hierbij gaan we uit van uw bestaande bedrijfsprocessen om te zorgen dat de belasting zo minimaal mogelijk is. Zoals gezegd hebben veel ondernemers al meer processen lopen die met zeer beperkte aanpassing prima kunnen voldoen voor vastlegging. Maar om goed in te schatten wanneer uw verslaglegging voldoet en wanneer niet, daar is wel specialistische kennis voor nodig. Want u wilt niet voor vervelende verrassingen komen te staan. 

Met onze kennis en ervaring, aangevuld met onze administratie tools kunnen wij u niet alleen voorzien van goed advies, maar u ook tijdens het gehele traject begeleiden. Van aanvraag tot aan een eventuele eindrapportage. Voor ons een vanzelfsprekendheid, voor u een zorg minder. Met recht een helpende hand.

Wilt meer weten? Bel ons op 040-7872817 voor een vrijblijvend advies.Contact


Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op via

040 - 787 2817 of